iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Gulasz wołowy z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki gulasz jest bardzo smaczny i syty, doskonale rozgrzewa. Można go mrozić w pojemnikach i wyjmować gdy mamy ochotę.

Gulasz wołowy z warzywami

Składniki:

Gulasz wołowy z warzywami

 

  • 1/2 kg mielonej wołowiny,
  • 1 puszka fasoli czerwonej,
  • 1/2 kg marchewek,
  • 1 cebula czerwona i 1 biała,
  • łyżeczka chili,
  • łyżeczka papryki ostrej oraz słodkiej,
  • sól,
  • pieprz,
  • szklanka bulionu warzywnego,
  • 4 pietruszki korzeniowe,
  • 3 papryki czerwone,
  • 20 dag pieczarek.

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy z warzywami
Wołowinę smażymy na łyżce oleju 10 min, solimy, przekładamy do garnka. Marchewki, pietruszki obieramy i kroimy w słupki, cebulę w piórka, papryki w kostkę, pieczarki na małe części, smażymy wszystko, dodajemy chili, papryki, lekko pieprzymy i solimy, dokładamy wszystko do mięsa, dodajemy fasolę z puszki, dusimy 10 min. podlewając bulionem.