Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Gulasz z cielęciny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 3

Mięso opłukać, pokroić na drobne kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Masło

Gulasz z cielęciny

Składniki:

Gulasz z cielęciny

 

  • 700 g łopatki cielęcej
  • 1 cebula
  • 2 łyzki masła
  • 1 łyżeczka mąki
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1,5 szkl bulionu
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyzeczki papryki w proszku
  • 1/2 szkl śmietany

Sposób przygotowania:

Gulasz z cielęciny
Mięso opłukać, pokroić na drobne kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Masło rozgrzać w rondlu, wrzucić mięso i cebulę, zrumienić. Wlać bulion, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 40 min. Śmietanę wymieszać dokłądnie z mąką, wlać do mięsa. Dodać przecier pomidorowy, wymieszać i dusić jeszcze 10 min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.