kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Gulasz z cielęciny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

wspaniały gulasz do ziemniaków lub kaszy

Gulasz z cielęciny

Składniki:

Gulasz z cielęciny

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z cielęciny
Mięso pokroić w grubą kostkę, obsmażyć na patelni na oleju, dodać grubo pokrojoną cebulę, razem jeszcze smażyć kilka minut. W garnku zagotować około szklanki wody, dodać ½ kostki rosołowej, listek laurowy, ziele angielskie i pokrojoną w kostkę marchew. Podsmażone mięso włożyć do garnka, gotować pod przykryciem około ½ godziny. Na końcu dodać podsmażone pieczarki. Wszystko razem jeszcze podgotować na wolnym ogniu. Można zaprawić mąką ale nie koniecznie.