Sposób przygotowania:
Gulasz z cukinią podany z ryżem
Mięso pozbawiamy z błon i nadmiaru tłuszczu po czym kroimy w niewielką kostkę. Cukinię obieramy, wydrążamy z niej środek, a następnie kroimy w zgrabną kostkę. Obrane ze skórki pomidory oraz cebulkę kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy połowę tłuszczu, kiedy zacznie wrzeć dodajemy mięso oraz przyprawę do gulaszu, całość przesmażamy do minut. W tym czasie do garnka wlewamy 5 szklanek wody, dodajemy liście laurowe, 2 ziela angielskie i 1,5 łyżeczki soli - na gotującą się wodę wrzucamy przesmażone mięso i gotujemy 30 minut.
W tym czasie na patelni rozpuszczamy pozostałą margarynę i przesmażamy na niej cebulę, po 3 minutach dodajemy pomidory i całość smażymy do czasu aż się rozpadną - doprawiamy solą i pieprzem. Między czasie gotujemy ryż - woreczki wrzucamy na wrzącą, lekko osoloną wodę i gotujemy 15 minut.
Kiedy mięso jest już miękkie dodajemy do niego cukinię oraz przesmażone pomidory - gotujemy jeszcze 10 minut na wolnym ogniu i doprawiamy do smaku. Mąkę przypiekamy na suchej patelni, a następnie studzimy - do zimnej mąki stopniowo wlewamy gorący wywar i dokładnie mieszamy by nie było grudek, po czym przelewamy do gulaszu. Na talerzu układamy 2 gałki ciepłego ryżu, a obok polewamy sosem.
W tym czasie na patelni rozpuszczamy pozostałą margarynę i przesmażamy na niej cebulę, po 3 minutach dodajemy pomidory i całość smażymy do czasu aż się rozpadną - doprawiamy solą i pieprzem. Między czasie gotujemy ryż - woreczki wrzucamy na wrzącą, lekko osoloną wodę i gotujemy 15 minut.
Kiedy mięso jest już miękkie dodajemy do niego cukinię oraz przesmażone pomidory - gotujemy jeszcze 10 minut na wolnym ogniu i doprawiamy do smaku. Mąkę przypiekamy na suchej patelni, a następnie studzimy - do zimnej mąki stopniowo wlewamy gorący wywar i dokładnie mieszamy by nie było grudek, po czym przelewamy do gulaszu. Na talerzu układamy 2 gałki ciepłego ryżu, a obok polewamy sosem.