Sposób przygotowania:
Gulasz z fasolką szparagową.
Mięso umyć, osuszyć , pokroić w kostkę, oprószyć mąką i obsmażyć na 2 łyżkach smalcu, przełożyć do rondla. Na pozostałym smalcu zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać do mięsa, oprószyć solą i pieprzem. Podlać 2 szkl wody i dusić około 1 godziny. Fasolkę umyć, pokroić na kawałki i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować. Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Do mięsa dodać pomidory, paprykę fasolkę, ziemniaki, ketchup, paprykę mieloną. Dusić pod przykryciem jeszcze 10 minut.