Sposób przygotowania:
Gulasz z indyka
Uda z indyka dokładnie oczyścić, umyć, a następnie pokroić w niedużą kostkę. Pokrojone mięso obsypać pieprzem i solą i odstawić na20 minut żeby przeszło przyprawami. Paprykę zółtą i zieloną umyć, wyciąć gniazda ziarenek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i drobno pokroić. Cebule, obrać , polać zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić na niedużą kostkę. Pomidory umyć, obrać ze skórki i także pokroić na kostkę. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim mięso, a następnie dołożyć do tego cebulę oraz czosnek i chwilę podsmażać. W następnej kolejności dodać resztę pokrojonych warzyw i dusić przez chwilę. Gulasz doprawić do smaku według własnego uznania pieprze, solą, majerankiem oraz słodką papryką. Całość dusić około 30 minut. Natkę pietruszki umyć, posiekać i posypać nią gotowy gulasz z indyka.