Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Gulasz z indyka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny gulasz,podawać z kaszą lub kluskami kładzionymi.

Gulasz z indyka

Składniki:

Gulasz z indyka

 

  • 60dag.mięsa z udźca indyka,
  • 15dag.boczku wędzonego,
  • 2cebule,
  • 25dag.pieczarek,
  • 2 pomidory,
  • 2\3szkl.soku pomidorowego,
  • 1łyżka sosu sojowego,
  • 2 łyżeczki sproszkowanej papryki,
  • 3-4 łyżki kwaśnej śmietany,
  • 3 łyżki oleju,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka
W rondlu rozgrzać olej,dodać pokrojone w kostkę mięso bez skóry i smażyć na dość dużym ogniu,aż się zrumieni.Wyjąć,a do rondla wrzucić pokrojony w paseczki boczek,gdy wytopi się z niego tłuszcz,dodać dość grubo pokrojone pieczarki oraz drobno posiekaną cebulę i smażyć mieszając,aż cebula się zeszkli.Następnie włożyć usmażone mięso,obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory,wlać sok pomidorowy,sos sojowy i zagotować.Doprawić do smaku solą i pieprzem,dodać sproszkowaną paprykę,wymieszać.Rondel przykryć i dusić na małym ogniu ok.30-40min.Na koniec wlać śmietanę i wymieszać.