BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Gulasz z indyka 7

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny gulasz na obiad , zadowoli każde podniebienie.

Gulasz z indyka 7 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz z indyka 7

 

  • 1/2 kg mięsa z indyka
  • 1 duża cebula
  • 1 duża papryka
  • 2-3 pomidory
  • 3 ząbki czosnku
  • pieprz ziołowy
  • szczypta papryki w proszku ostrej
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka tymianku suszonego
  • olej do smażenia
  • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
  • 2 szkl.bulionu warzywnego

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka 7
Paprykę myjemy , wydrążamy gniazda nasienne , kroimy wg uznania , ja pokroiłam w kostkę . Cebulkę obieramy , również kroimy . Mięso indykapłuczemy , suszymy ręcznikiem papierowym , kroimy . Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy wszystkie składniki razem . Przekładamy do rondelka lub garnka , zalewamy 2 szkl.bulionu warzywnego , może być z kostki . Gotujemy na małym ogniu 15-20 minut pod przykryciem. Pomidora parzymy , obieramy ze skóry , kroimy i dodajemy do skladników w rondelku .Gulasz doprawiamy , gotujemy , aż płyn się zredukuje do połowy i zgęstnieje .
Gulasz z indyka 7
Pokrojonego indyka oraz paprykę i cebulkę podsmażamy .
Gulasz z indyka 7
Podsmażone składniki przekładamy do rondelka .
Gulasz z indyka 7
Przykrywamy przykrywką i gotujemy wszystko razem .