motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Gulasz z indyka po góralsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny gulasz z indyka po góralsku

Gulasz z indyka po góralsku

Składniki:

Gulasz z indyka po góralsku

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka po góralsku
Mięso z indyka dokładnie umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Filet z indyka pokroić w kostkę. Mięso oprószyć solą, pieprzem, papryką oraz czosnkiem. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać mięso i lekko podsmażyć. Obraną cebulkę posiekać w kosteczkę. Dodać do mięsa i podsmażyć aż mięso i cebula się zarumienią. Następnie przełożyć wszystko do garnka, podlać wodą i dusić około 1/2 godziny. Nastęnie dodać koncentrat. Całość zagęścić jogurtem wymieszanym z mąką.