lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Gulasz z pstrąga z boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gulasz z pstrąga z boczniakami

Gulasz z pstrąga z boczniakami

Składniki:

Gulasz z pstrąga z boczniakami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z pstrąga z boczniakami
Pstrąga oczyść,pokrój na kawałki,skrop sokiem z cytryny.Boczniaki skrój w plastry,cebulę posiekaj a marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach.Warzywa wraz z grzybami przesmaż na maśle,następnie zalej wodą,dopraw do smaku i duś do miękkości.Następnie dodaj kawałki ryby i dalej duś około 10-15 minut.Z 2 łyżek masła oraz mąki zrób zasmażkę którą dodaj do gulaszu.,Całość dokładnie wymieszaj i ewentualnie jeszcze raz dopraw do smaku.