Sposób przygotowania:
gulasz z jagnięciny z jogurtem i kolendr
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w dośc dużą kostkę,cebulę obrać i drobno posiekać.W rondlu rozgrzać oliwę dodać posiekaną cebulę, zeszklić ją i dodać mięso i obsmażyc.Zalać bulionem, zmniejszyc ogień i dusić pod przykryciem około godziny, od czasu do czasu dolewając trochę wody.Gdy mięso będzie miękkie, odkryć je i powoli zredukować sos.Mąkę ziemniaczaną dokładnie wymieszać z 2 łyżkami wody a potem z jogurtem i odrobiną soli,dodac curry i chilli.Dodać utworzony sos do mięsa i mieszając gotować na niewielkim ogniu aż sos zgęstnieje. W rondelku stopić masło, dodać obrany i przeciśnięty przez prakę czosnek i nasiona kolendry, podsmażyć.Dodać do mięsa.Posypać posiekaną kolendrą.Podawac z chlebkami pita.
szalona_siewka