Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Gulasz z królika z dodatkiem piwa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Gulasz z królika jest bardzo smaczny

Gulasz z królika z dodatkiem piwa

Składniki:

Gulasz z królika z dodatkiem piwa

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z królika z dodatkiem piwa
Mięso umyć, osuszyć, usunąć kości, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wsypać pokrojone mięso i zrumienić ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla, wlać 1 szkl wody, połowę piwa, dodać liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę soli i pieprzu. Na pozostałym po pieczeniu mięsa tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę, połączyć z mięsem. Wszystko razem dusić pod przykryciem do miękkości dolewając pozostałe piwo. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, połączyć z miękkim mięsem, przyprawić do smaku solą i pieprzem i gałką muszkatołową.