Sposób przygotowania:
Gulasz z kurkami Eli
Wieprzowinę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Mięso pokroić w kostkę.Połączyć olej,ocet jabłkowy,sos sojowy,paprykę i czosnek.Powstałą marynatę dodać do mięsa i włożyć do lodówki na 4 godziny.Kurki obrać,umyć i odsączyć.Cebule drobno posiekać.Mięso odsączyć z marynaty.Olej z marynaty zlać do rondla,rozgrzać i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.Do mięsa dodać 2/3 posiekanej cebuli,resztę marynaty,kostkę mięsną i smażyć aż cebula się zeszkli.Podlać wieprzowinę wodą i dusić.Na patelni rozgrzać klarowane masło,dodać kurki,resztę cebuli,pieprz i smażyć aż odparuje cały sok.Usmażone kurki dodać do mięsa pod koniec duszenia.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.Gulasz podawać z makaronem.Smacznego!