eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gulasz z kurkami Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny gulasz wieprzowy z dodatkiem kurek.

Gulasz z kurkami Eli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz z kurkami Eli

 

  • 1.2 kg łopatki wieprzowej
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżki octu jabłowego
  • 1/2 kg kurek
  • 3 łyżki masła klarowanego
  • 3 cebule
  • 1 kostka mięsna
  • pieprz
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 50 dkg makaronu świderki tri kolor

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z kurkami Eli
Wieprzowinę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Mięso pokroić w kostkę.Połączyć olej,ocet jabłkowy,sos sojowy,paprykę i czosnek.Powstałą marynatę dodać do mięsa i włożyć do lodówki na 4 godziny.Kurki obrać,umyć i odsączyć.Cebule drobno posiekać.Mięso odsączyć z marynaty.Olej z marynaty zlać do rondla,rozgrzać i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.Do mięsa dodać 2/3 posiekanej cebuli,resztę marynaty,kostkę mięsną i smażyć aż cebula się zeszkli.Podlać wieprzowinę wodą i dusić.Na patelni rozgrzać klarowane masło,dodać kurki,resztę cebuli,pieprz i smażyć aż odparuje cały sok.Usmażone kurki dodać do mięsa pod koniec duszenia.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.Gulasz podawać z makaronem.Smacznego!
Gulasz z kurkami Eli
Przygotowane składniki gulaszu wieprzowego z kurkami.
Gulasz z kurkami Eli
Przesmażone mięso z cebulą i przyprawami.
Gulasz z kurkami Eli
Kurki przesmażone z cebulą i pieprzem doać do gulaszu.