Sposób przygotowania:
Gulasz z owocami.
Mięso opłukać,osuszyć i pokroić na kawałki o średniej wielkości,
szalotki obrać,opłukać,pokroić.Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju,obracając na wszystkie strony,potem zsunąć na bok i dać cebulki na tłuszcz,aż się zrumienią,po czym przerzucić do garnka
zawartość patelni,zalać wodą,dodać liście laurowe,czuszkę i parę
kulek ziela angielskiego.Owoce świeże umyć,obrać ze skórek,a
ananasa osączyć po wyjęciu z puszki i wszystko pokroić na kawałki i ćwiartki,po czym dodać do garnka i dusić pod przykrywką
ok.30-40 min.Dodać międzyczasie garstkę rodzynek.Pod koniec
duszenia zawiesić wodą z mąką oraz doprawić pieprzem i solą.
szalotki obrać,opłukać,pokroić.Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju,obracając na wszystkie strony,potem zsunąć na bok i dać cebulki na tłuszcz,aż się zrumienią,po czym przerzucić do garnka
zawartość patelni,zalać wodą,dodać liście laurowe,czuszkę i parę
kulek ziela angielskiego.Owoce świeże umyć,obrać ze skórek,a
ananasa osączyć po wyjęciu z puszki i wszystko pokroić na kawałki i ćwiartki,po czym dodać do garnka i dusić pod przykrywką
ok.30-40 min.Dodać międzyczasie garstkę rodzynek.Pod koniec
duszenia zawiesić wodą z mąką oraz doprawić pieprzem i solą.