Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Gulasz z parówek z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do gulaszu można dodać grzyby leśne świeże lub suszone.

Gulasz z parówek z pieczarkami

Składniki:

Gulasz z parówek z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z parówek z pieczarkami
Z kiełbasy parówkowej usunąć osłonki, kiełbasę pokroić na kawałki. Pieczarki umyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć razem z posiekanym czosnkiem i papryką na rozgrzanej oliwie. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Do garnka wlać 2 szkl wody, dodać bulionetkę, zagotować. Do gotującego się bulionu wsypać pokrojoną cebulę, pieczarki, pomidory, parówki i gotować na małym ogniu około 15-20 minut Całość przyprawić solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Podawać z pieczywem.