mania

mania

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Gulasz z selerem naciowym.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Mięso umyć pokroic w paski.W misce wymieszać sos sojowy z winem,dodać imbir...

Gulasz z selerem naciowym.

Składniki:

Gulasz z selerem naciowym.

 

  • 1 kg chudej wieprzowiny (najlepiej schabu)
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 100ml czerwonego wytrawnego wina
  • 4 łyżki oleju
  • 5 łodyg selera naciowego
  • strąk czerwonej papryki
  • puszka brzoskwiń
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz z selerem naciowym.
Mięso umyć pokroic w paski.W misce wymieszać sos sojowy z winem,dodać imbir i sporą szczyptę pieprzu.Włożyć mięso przykryć włożyć na conajmniej godzinę do lodówki.Wieprzowine osączyc (marynatę zachować) obsmażyć na gorącym oleku.Oprószyć solą,pieprzem,podlać marynata i dusić 40 minut.Paprykę przekroić na pół i oczyścić pokroić w kostke.Łodygi selera umyći pokroić w plastry.Papryke i seler dodać do mięsa , dusić jeszcze 15 mni.Gulasz wyłożyć na półmisek obłożyć osączonymi połówkami brzoskwiń.Idealnym dodatkiem do tego dania jest ryż.Smacznego.