Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Gulasz z udźca z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso umyć, pokroić w kostkę o boku 2 cm i podsmażyć na gorącym oleju.

Gulasz z udźca z indyka

Składniki:

Gulasz z udźca z indyka

 

  • Danie dla 4 osób:
  • 500 g udźca indyka,
  • 300 g małych pieczarek,
  • 2 marchewki pokrojone w plasterki,
  • 1 pietruszka starta na tarce jarzynowej,
  • 2 cebule pokrojone w plasterki,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 kostka bulionu,
  • 1 łyżka mąki,
  • olej do smażenia,
  • sól,
  • produkty Galeo: 1 łyżeczka Papryki ostrej mielonej,
  • 2 Ziela angielskie,
  • 6 ziaren Pieprzu czarnego,
  • 2 Liście Laurowe.

Sposób przygotowania:

Gulasz z udźca z indyka
Doprawić solą, dodać ziele, pieprz i liście laurowe. Dodać marchew, pietruszkę i kostkę bulionu rozpuszczoną w 1 szklance wody. Całość dusić pod przykryciem przez 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu. Oddzielnie podsmażyć na oleju cebulę z pieczarkami i dodać do mięsa na 15 min. przed końcem duszenia razem z koncentratem pomidorowym i papryką. Jeżeli gulasz jest zbyt rzadki należy go zagęścić. W tym celu wymieszać 1 łyżkę mąki z ¼ szklanki wody i stopniowo połączyć z gulaszem. Gotować mieszając, do zgęstnienia sosu.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl