SUPERPRZEPIS

Gulasz z udźca z marynatami

  • 27
  • zbysiowa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 17
Gulasz z udźca z marynatami Więcej zdjęć (5)

Pyszne danie jednogarnkowe, smażąc na oleju otrzymamy pożywne i niskokaloryczne danie..Chociaż na taką ilość 2 łyżki smalcu to też nie wiele

Składniki:

Gulasz z udźca z marynatami

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z udźca z marynatami
Mięso z udźca myję i osuszam, następnie kroję na dowolne kawałki. W garnku roztapiam smalec i przekładam porcjami mięso. Obsmażam z każdej strony, dodaję włoszczyznę oraz przyprawy, (bez soli ) duszę na małym ogniu aż mięso puści sok, i pozamyka pory.



Gdy już jest podduszone dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam i jeszcze chwilkę duszę, po czym dolewam wrzątek, tak aby woda była ponad mięsem. Solę do smaku( ½ łyżki) i zostawiam do gotowania na 40 minut.



W między czasie przygotowuję warzywa, paprykę myję , pozbawiam gniazd nasiennych i kroję krótkie paseczki, ogórki w pół plasterki, a pieczarki jeśli duże na 4 części, mniejsze na połowę. Po 40 minutach dodaję do mięsa pokrojone warzywa, dosalam do smaku ( można dodać kostkę mięsną ) dolewam wrzątku do swoich potrzeb i gotuję jeszcze 25 minut.



Na koniec mielę czarny pieprz i dosmaczam:)
Gulasz z udźca z marynatami
Mięso z udźca myję i osuszam, następnie kroję na dowolne kawałki. W garnku roztapiam smalec i przekładam porcjami mięso.
Gulasz z udźca z marynatami
Obsmażam z każdej strony, dodaję włoszczyznę oraz przyprawy, bez soli duszę na małym ogniu aż mięso puści sok, i pozamyka pory. Gdy już jest podduszone dodaję koncentrat pomidorowy,
Gulasz z udźca z marynatami
W między czasie przygotowuje warzywa, paprykę myję , pozbawiam gniazd nasiennych i kroję krótkie paseczki, ogórki w pół plasterki, a pieczarki jeśli duże na 4 części, mniejsze na połowę
Gulasz z udźca z marynatami
Po 40 minutach dodaję do mięsa pokrojone warzywa, dosalam do smaku ( można dodać kostkę mięsną ) dolewam wrzątku do swoich potrzeb i gotuję jeszcze 25 minut.