Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Gulasz z wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wspaniały pomysł na wątróbkę. Chcesz zrobić coś innego? Spróbuj koniecznie gulasz którym zaskoczysz rodzinę.

Gulasz z wątróbki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z wątróbki

 

  • ziemniaki - 10 szt.
  • rosół - 2 litra
  • wątróbka - 450 g
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • czubrica czerwona - 1 łyżka
  • zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
  • czosnek - 1 ząbek
  • papryczka chili - 1/2 szt.
  • papryka słodka - 1 łyżeczka
  • jogurt - 3 łyżki
  • mąka - 3 łyżki
  • ziele angielskie - 3 szt.
  • bazylia - 1 kilka listków
  • por - 1 kilka listków
  • zielona część selera - 1 kilka listków
  • cebula - 2 szt.

Sposób przygotowania:

Gulasz z wątróbki
Wątróbkę kroję w grubą kostkę i zalewam sosem sojowym, Kroję zioła, por, liście selera, czosnek, papryczkę. Dodaję do wątróbki, mieszam. Odkładam do lodówki na godzinę. Kroję ziemniaki w ćwiartki następnie gotuję do miękkości. Cebulę kroję w kostkę i podsmażam. Dodaję na patelnię wątróbkę oraz resztę ziół. Przekładam całość do rondelka, zalewam rosołem, gotuję wszystko ok. 20 m. Na końcu zagęszczam mąką rozrobioną z jogurtem.
Gulasz z wątróbki
Etap 1 - doprawiam wątróbkę ziołami i odkładam do loidówki
Gulasz z wątróbki
Etap 2 podsmażam cebulkę na patelni
Gulasz z wątróbki
Etap 3 dodaję do patelni wątróbkę i wodę
Gulasz z wątróbki
Etap 4 zagęszczam całość śmietaną i mąką