Sposób przygotowania:
Gulasz z wątróbek drobiowych i pieczarek
Wątróbkę z kurczaka pokroić w paseczki, obtoczyć w mące, usmażyć na złoty kolor z obu stron. Pieczarki oczyścić, opłukać, osączyć, pokroić na plastry. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, przesmażyć na łyżce masła. Do przesmażonej cebulki dodać pieczarki, poddusić. Do pieczarek dodać wątróbkę i wywar warzywno-drobiowy, oraz przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę, wymieszać, gotować na małym ogniu. Na patelnię wyłożyć łyżkę masła i łyżkę mąki, przesmażyć na rumiano. Do zasmażki dodać łyżkę ciepłego wywaru z gulaszu, rozmieszać, wlać do garnka, zagotować mieszając aż gulasz zgęstnieje. Pietruszkę opłukać, osączyć, drobno posiekać. Gulasz nakładać na talerze, posypać natką pietruszki.