Sposób przygotowania:
Gulasz z wątróbki z pieczarkami
Wątróbkę oczyścić z białych błonek, pokroić w mniejsze kawałeczki. Zalać wodą i odstawić na 3 godziny. Co godzinę należy wylać wodę i nalać świeżej. Marchewkę i cebulę obrać. Marchewkę pokroić w 2 mm talarki, cebulę w wiórka. Na oleju podsmażyć warzywa a następnie przełożyć do garnka. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć (bez soli!) i przełożyć do warzyw. Wątróbkę odsączyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej z łyżką masła. Każdy kawałeczek wątróbki obtoczyć w mące i smażyć na patelni z każdej strony do zrumienienia. Wątróbki nie solić! Już usmażoną przełożyć do garnka z warzywami. Całość zalać 0,7 l bulionu warzywnego. Dodać sos sojowy i tabasco, posolić, popieprzyć. Gotować na małym ogniu przez około 20 minut. Danie można podawać z ryżem lub ziemniakami jednak najlepiej smakuje z kromką chleba.