Sposób przygotowania:
Gulasz z ziemniakami
Mięso pokroić w drobną kostkę posypać przyprawami, skropić oliwą, wymieszać i odstawić na ok 1 godzinę. W głębokiej patelni rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić mięso i pokrojoną cebulę, podsmażyć ok 15 min. Ziemniaki obrać pokroić niezbyt drobno i ugotować na pół miękko w osolonym wrzątku, odcedzić. Do mięsa dodać pokrojoną w grube plasterki marchewkę, podlać bulionem i gotować ok 20 min. Dodać pokrojone pomidory bez skórki, i dalej gotować ok 15 min, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec dodać kukurydzę, obgotowane ziemniaki i sos Łowicz ze słoika. Wymieszać i pogotować jeszcze ok 15 min na wolnym ogniu.Posypać szczypiorkiem. Podawać z pieczywem.