lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Gulasz z żołądków

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Polecam smak na pewno inny niż zwykle ale warte zrobienia .

Gulasz z żołądków Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz z żołądków

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków
Żołądki przesmażamy na patelni na oleju z pestek winogron dodajemy 2 ząbki czosnku sprasowanego 2 cebulki pokrojone drobno. Mieszamy kiedy się podrumieni wszystko na patelni .Podlewamy piwem Dodajemy parę suszonych grzybków ja miałam podgrzybki. Najpierw wymoczyłam w odzie ,a potem dodałam do gulaszu z żołądków . Dodajemy ziele i listek laurowy sól i pieprz ziołowy biały . Marchewkę obrałam i pokroiłam w talarki dodałam do gulaszu .Gotowałam żołądki 2 godziny dopiero wtedy dodałam marchewkę bo nie chciałam by się rozgotowała. Gotowałam do miękkiej marchewki
Gulasz z żołądków
Do garnka z woda włozyam wyczyszczone drobiowe żołądki
Gulasz z żołądków
Do żołądków dodaje 4 marchewki pokrojone w talarki