Sposób przygotowania:
Gulasz z żołądków
Żołądki przesmażamy na patelni na oleju z pestek winogron dodajemy 2 ząbki czosnku sprasowanego 2 cebulki pokrojone drobno. Mieszamy kiedy się podrumieni wszystko na patelni .Podlewamy piwem Dodajemy parę suszonych grzybków ja miałam podgrzybki. Najpierw wymoczyłam w odzie ,a potem dodałam do gulaszu z żołądków . Dodajemy ziele i listek laurowy sól i pieprz ziołowy biały . Marchewkę obrałam i pokroiłam w talarki dodałam do gulaszu .Gotowałam żołądki 2 godziny dopiero wtedy dodałam marchewkę bo nie chciałam by się rozgotowała. Gotowałam do miękkiej marchewki
Agusiek
Zamiast oleju z pestek winogrona dodałam zwykłego oleju. Pozdrawiam gorąco ;)
lalunia
Ja też bardzo lubię żołądki mam chęć zrobienia z nimi flaczków