basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Gulasz z żołądków indyczych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moja własna inspiracja na obiad-podaję z kaszą jęczmienną

Gulasz z żołądków indyczych

Składniki:

Gulasz z żołądków indyczych

 

  • 1/2 kg żołądków indyczych
  • 2 małe cebule
  • 5 średnich pieczarek
  • skórka z chleba ciemnego
  • pół kostki margaryny
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków indyczych
Żołądki umyć,pokroić w paski,podsmażyć na margarynie do zrumienienia,następnie dodać wodę tak by przykryły żołądki i dusić pod przykryciem ok 1,5 godziny,od czasu do czasu dolewając wody by nie wyparowała.Cebulę obrać i pokroić w pół krążki,pieczarki pokroić w talarki.Na dodatkowej patelni rozgrzać łyżeczkę margaryny,wrzucić cebulę i pieczarki i smażyć przez chwilę.Gdy żołądki zmiękną dodać cebulę i pieczarki,sos sojowy i przyprawy,wymieszać.Skórkę z chleba drobniutko pokruszyć i dodać do gulaszu by się zagęścił.Podawać z kaszą jęczmienną lub gryczaną.