Sposób przygotowania:
Gulasz ze schabu z grzybami.
Grzyby namoczyć na noc lub zalać gorącą wodą i odstawić na 1-2
godz.Mięso na gulasz opłukać pod kranem z bieżącą wodą i osuszyć.Potem pokroić na kawałki średniej wielkości i dać na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć,obracając od czasu do czasu widelcami na wszystkie strony.Cebulę obrać,umyć,posiekać lub
pokroić na plastry i zeszklić na patelni,odsuwając kawałki mięsa na bok,a cebulę przemieszać,aby się nie przypaliła.Potem przykryć ją mięsem i zalać wodą zimną na dość głębszej patelni
lub wysokim garnku,dodać listki laurowe,ziele angielskie,duży strąk papryczki chilli oraz namoczone i osączone grzyby.Przykryć
pokrywką i dusić z godzinę na małym ogniu.Pod koniec zrobić zawiesinę z wody i mąki,zatrzepać widelcem i wlać do gulaszu,mi-
-eszając.Doprawić szczyptą pieprzu,soli lub vegety.Przed podaniem,wyjąć listki laurowe.Podawać gulasz z ryżem lub makaronem,a i też z ziemniakami z wody.
godz.Mięso na gulasz opłukać pod kranem z bieżącą wodą i osuszyć.Potem pokroić na kawałki średniej wielkości i dać na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć,obracając od czasu do czasu widelcami na wszystkie strony.Cebulę obrać,umyć,posiekać lub
pokroić na plastry i zeszklić na patelni,odsuwając kawałki mięsa na bok,a cebulę przemieszać,aby się nie przypaliła.Potem przykryć ją mięsem i zalać wodą zimną na dość głębszej patelni
lub wysokim garnku,dodać listki laurowe,ziele angielskie,duży strąk papryczki chilli oraz namoczone i osączone grzyby.Przykryć
pokrywką i dusić z godzinę na małym ogniu.Pod koniec zrobić zawiesinę z wody i mąki,zatrzepać widelcem i wlać do gulaszu,mi-
-eszając.Doprawić szczyptą pieprzu,soli lub vegety.Przed podaniem,wyjąć listki laurowe.Podawać gulasz z ryżem lub makaronem,a i też z ziemniakami z wody.
msewka
marietta
Jojo
Sarenka