Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Halibut miodowo-musztardowy

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Halibut doskonale nadaje się do przyrządzania we wszelkiego rodzaju marynatach .Jego białe delikatne mięso wspaniale chłonie smaki .

Halibut miodowo-musztardowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Halibut miodowo-musztardowy

 

 

Sposób przygotowania:

Halibut miodowo-musztardowy
Zaczynamy od zrobienia marynatę z soku cytryny, miodu , 4 łyżek oleju , szczypty soli mielonego pieprzu i musztardy. Ułożyć w pojemniku umyte i osuszone steki halibuta i odstawić do lodówki na 1 godziną . Rybę wyjąć z marynaty , osuszyć za pomocą papierowych ręczników kuchennych , oprószyć mąką i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju -przewracając w trakcie smażenia. Pod koniec smażenia dodać masło . W trakcie smażenia ryby pokroić pieczarki w grubsze plasterki i usmażyć na innej patelni na oleju .Posolić . Podałam z rumianymi talarkami z gotowanych i smażonych ziemniaków ( ostudzone ziemniaki kroję w grube plastry , posypuję przyprawami jakie akurat mi pasują , obtaczam w mące i kładę na gorący olej - smażę na rumiano ).
Halibut miodowo-musztardowy
Steki powinny spokojnie polezeć w marynacie miodowo-musztardowej
Halibut miodowo-musztardowy
Steki osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi -dokładnie
Halibut miodowo-musztardowy
Osuszoną rybę oprószyc dokładnie mąką - strzepując jej nadmiar
Halibut miodowo-musztardowy
Usmażyć na rozgrzanym oleju z pestek winogron na złoto

Tagi:

winogrona