Sposób przygotowania:
Halibut miodowo-musztardowy
Zaczynamy od zrobienia marynatę z soku cytryny, miodu , 4 łyżek oleju , szczypty soli mielonego pieprzu i musztardy. Ułożyć w pojemniku umyte i osuszone steki halibuta i odstawić do lodówki na 1 godziną . Rybę wyjąć z marynaty , osuszyć za pomocą papierowych ręczników kuchennych , oprószyć mąką i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju -przewracając w trakcie smażenia. Pod koniec smażenia dodać masło . W trakcie smażenia ryby pokroić pieczarki w grubsze plasterki i usmażyć na innej patelni na oleju .Posolić . Podałam z rumianymi talarkami z gotowanych i smażonych ziemniaków ( ostudzone ziemniaki kroję w grube plastry , posypuję przyprawami jakie akurat mi pasują , obtaczam w mące i kładę na gorący olej - smażę na rumiano ).
darmiona
Babciagramolka
Oczywiscie - gołąb pocztowy czeka na parapecie - tylko mu w termos obiadowy nałożyć .Ale czy nie wydziobie po drodze to nie wiem bo smaczny :)
darmiona
zewa
To zapakuj więcej tego halibuta, gołąbek ma po drodze. To najpierw o mnie zahaczy.
Babciagramolka