gosiczek821

gosiczek821

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Halibut na szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Uwielbiam połączenie szpinaku z rybą.Danie to jest szybkie pyszne i bardzo zdrowe:)

Halibut na szpinaku

Składniki:

Halibut na szpinaku

 

Sposób przygotowania:

Halibut na szpinaku
Rybę doprawiamy solą i pieprzem.Szpinak rozmrażamy.Cebulę kroimy w piórka.Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła z odrobiną oleju,podsmażamy cebulkę.Następnie dodajemy szpinak i dusimy puki część wody ze szpinaku odparuje,dodajemy rozmiażdżony czosnek i śmietankę,doprawiamy do smaku,solą pieprzem i sokiem z cytryny.odstawiamy.Jajka roztrzepujemy na talerzu.Rybę maczamy w jajku następnie w parmezanie a na koniec w mące.Rybę smażymy na maśle z odrobiną oleju na złoty kolor. Jeśli mamy świeży szpinak to lepiej,a jeśli jest mrożony po rozmrożeniu jeszcze odciskamy go z wody.