Sposób przygotowania:
Halibut pomarańczowy z chrzanem
Zmieszać sok wyciśnięty z cytryny z 2 łyżkami oleju , 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu , 1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej , 1/2 łyżeczki soli morskiej. Polać rybę i zostawić w marynacie na 30 minut ( przewrócić w trakcie ). Wyjąć rybę z marynaty . Osuszyć dobrze papierowymi ręcznikami kuchennymi. Posypać 1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej i szczyptą pieprzu. Oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać olej ( dość sporo ) . Na gorący kłaść rybę i smażyć na rumiano z obu stron . W ostatniej fazie smażenia dodać masło. Chrzan zmieszać ze śmietaną i 1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej . Wymieszać. Podawać halibuta obłożonego kawałkami pomarańczy lub mandarynek ( oczyszczonymi ze skórki i białych włókien ) i pomarańczowym chrzanem. Delikatne mięso halibuta wspaniale smakuje z nutką pomarańczowego smaku a dodatek ostrego chrzanu uzupełnia go znakomicie .
msewka
Babciagramolka
Skórka z pomarańczy nie jest przecież słodka a wręcz korzenna .W połączeniu z pieprzem daje aromatyczną przyprawę .Spróbuj - polecam . Ja jestem wielka miłośniczką ryb w wersjach owocowych z ostrymi przyprawami .
evita0007
haniakson