Sposób przygotowania:
Halibut w Ziołach
Ja robie tak.
Myje dzwonka Halibuta pod bierzącą zimna wodą,potem osuszam ręcznikiem papierowym.
Następnie robie zalewe z cytrynki i reszty przypraw (przyprawy dodajemy w zależności ile kto lubi) W tej zalewie moczę (nacieram dzwonka) i wstawiam do lodówki na pół godz.
po pół godz wyciagam rybke i obtaczam ją w bułce tartej.
Nastepnie rogrzewam olej na patelni i smaże dzwonka z każdej strony na złoty kolor.
Podawać z ziemniaczkami lub frytkami i z surówką z kiszonej kapusty:)
SMACZNEGO.
Myje dzwonka Halibuta pod bierzącą zimna wodą,potem osuszam ręcznikiem papierowym.
Następnie robie zalewe z cytrynki i reszty przypraw (przyprawy dodajemy w zależności ile kto lubi) W tej zalewie moczę (nacieram dzwonka) i wstawiam do lodówki na pół godz.
po pół godz wyciagam rybke i obtaczam ją w bułce tartej.
Nastepnie rogrzewam olej na patelni i smaże dzwonka z każdej strony na złoty kolor.
Podawać z ziemniaczkami lub frytkami i z surówką z kiszonej kapusty:)
SMACZNEGO.
mięsko
evita0007
lilalo
misia53
margolata
Mikrula
robertjankopp
gusia1000