Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Halibut z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Halibut podany z pure ziemniaczanymi to świetny pomysł na obiad...

Halibut z pomidorami

Składniki:

Halibut z pomidorami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Halibut z pomidorami
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na plasterki. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą, wyłożyć plasterkami pomidorów, lekko oprószyć solą i pieprzem. Bazylię opłukać, 4 gałązki odłożyć, z pozostałych poobrywać listki i posypać pomidory. Filety umyć, osuszyć, pokropić sokiem z cytryny, przyprawić białym pieprzem, solą i startą gałką muszkatołową. Rozłożone w formie pomidory zalać ciepłym bulionem, na wierzchu ułożyć filety. Na każdym kawałku położyć płatki masła i kilka listków bazylii. Następnie wstawić do piekarnika i piec 15 minut w temperaturze 200stC. Podawać z pure ziemniaczanym.