Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Halibut z salsą pomidorowo-arbuzową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Rybka akurat na letnie temperatury. Nie potrzeba żadnych dodatków typu ziemniaki , frytki czy co tam normalnie podajemy do ryby.

Halibut z salsą pomidorowo-arbuzową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Halibut z salsą pomidorowo-arbuzową

 

 

Sposób przygotowania:

Halibut z salsą pomidorowo-arbuzową
Sparzyć pomidora, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę usuwając pestki. Odkroić od skórki arbuz i również pokroić miąższ w kostkę lub wydrążyć łyżeczką do melona kulki. Wymieszać. Skropić olejem z pestek winogron, sokiem z cytryny . Doprawić solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki. Wstawić do lodówki by była chłodna. Halibuta osuszyć dokładnie papierowymi ręcznikami kuchennymi. Posolić i posypać pieprzem. Oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać olej i smażyć steki na rumiano z obu stron. Podawać stek z halibuta skropiony sokiem z cytryny z chłodna salsą pomidorowo-arbuzową i jeżeli mamy mieszanką sałat skropionych olejem i sokiem z cytryny.
Halibut z salsą pomidorowo-arbuzową
Przygotować salsę z pomidora i arbuza z natką pietruszki
Halibut z salsą pomidorowo-arbuzową
Steki z halibuta osuszyć dokładnie papierowymi ręcznikami kuchennymi
Halibut z salsą pomidorowo-arbuzową
Osuszone steki posolić i posypać pieprzem- opruszyć mąką
Halibut z salsą pomidorowo-arbuzową
Usmażyć halibuta na bardzo mocno rozgrzanym oleju

Tagi:

winogrona