Halibut z tartym serem (Francja)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Filety oczyścić, opłukać, osączyć i podzielić na porcje. Następnie posolić.

Halibut z tartym serem (Francja)

Składniki:

Halibut z tartym serem (Francja)

 

Sposób przygotowania:

Halibut z tartym serem (Francja)
Filety oczyścić, opłukać, osączyć i podzielić na porcje. Następnie posolić. Każdą porcję moczyć w mleku i obtczać w bułce tartej. Smażyć na jasnozłoty kolor. Usmażone filety ułożyć w płaskim rondlu, dodać masło. Zetrzeć ser na tarce o grubych oczkach i posypać nim filety z halibuta. Nakryć rondel i wstawić do nagzranego piekarnika na ok 10 min. Zapiec.

Tagi:

sery tarta ser