Sposób przygotowania:
Hamburger z cukinią
Przygotowujemy surówkę: Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski, dodajemy dwa pomidory pokrojone w kostkę i jednego ogórka. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Mięso mielonego wkładamy do miski, wbijamy jajko i dodajemy bułkę tartą, mąkę oraz przyprawy: pieprz, sól i przyprawę do wieprzowiny. Wszystko mieszamy na jednolitą masę. Z mięsa formujemy płaskie kotlety i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Cukinie obieramy i kroimy w plastry. Następnie smażymy. Cukinię możemy smażyć razem z kotletami. W czasie smażenia klopsów i cukinii podgrzewamy bułki w piekarniku. Gorące bułki przekrawamy i w środek wkładamy po 2 liście sałaty. Następnie między sałatę wkładamy 2 plastry cukinii, a między cukinię kotleta. Na wierzch nakładamy surówkę i całość polewamy ketchupem.