Sposób przygotowania:
Herbaciane pączki-muffinki z susz.śliwką
Mleko zagotować w rondelku. Przelać do miski i wrzucić torebki herbaty, przykryć i zaparzać przez 5-6 minut. Następnie przecedzić mleko przez siteczko do innej miski. Herbatę odcisnąć w palcach nad siteczkiem aby oddała całe mleko i aromat do miski. Masło rozpuścić i ostudzić. Dodać do herbacianego mleka wymieszać. Wbić jajka i ponownie dobrze wymieszać. Do drugiej miski przesiać mąkę, dodać wszystkie rodzaje cukru i duszone drożdże. Wymieszać suche składniki. Do miski z suchymi składnikami wlać mokre składniki i łyżką połączyć je ze sobą. Jeśli w mice będzie jeszcze trochę suchych składników, które nie będą chciały łączyć się z resztą dodać 2 łyżki oleju i dokończyć mieszanie ciasta. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę, aby drożdże "popracowały".Piekarnik rozgrzać do 200 st. Do silikonowych foremek na muffinki włożyć po 2 łyżki ciasta pączkowego, na ciasto położyć po 2 suszone śliwki i po około 0,5 łyżeczki skórki kandyzowanej. Na górę położyć po około 1,5-2 łyżki ciasta. Foremki wstawić do piekarnika i piec około 18-20 minut. Wyjąć z piekarnika, dokładnie ostudzić i posypać obficie cukrem pudrem. Smacznego! Zapraszam serdecznie:)