Sposób przygotowania:
Hiszpańska tortilla
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w cienkie półplasterki. Cebulę kroimy na krótkie piórka. Solimy delikatnie, pozostawiając resztę do jajek. Olej rzepakowy rozgrzewamy na głębokiej patelni. Wsypujemy ziemniaki oraz cebulę i na wolnym ogniu smażymy do miękkości. Do półtwardych ziemniaków dodajemy 1/2 opakowania warzyw na patelnię Hortex. Jajka rozbijamy w głębokim naczyniu. Solimy i pieprzymy. Dodajemy pokrojone na krótkie paseczki papryki oraz lekko przestudzone, miękkie ziemniaki. Delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy smakowy olej. Wlewamy masę ziemniaczano- jajeczną, wyrównujemy i smażymy do ścięcia jajek na małym ogniu. Następnie przy pomocy talerza obracamy tortillę i zsuwamy, by przypiekła się druga strona. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy na ciepło bądź zimno.