Sposób przygotowania:
Hiszpańskie tapas - nadziane merchewki
Składniki na ciasto szybko zagniatamy. Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po wyjęciu z lodówki wałkujemy na grubość około 2-3 mm i owijamy wcześniej przygotowane foremki do rożków. Podczas owijania staramy się by ciasto równo przylegało do siebie, co zapobiegnie rozwarstwianiu się rożków podczas pieczenia. To będą nasze „marchewki”. Żółtko rozmącamy z 2-3 kroplami barwnika spożywczego. Pieczemy w 180 st. C około 15 minut. Studzimy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Na gorący olej wkładamy mięso mielone, przyprawiamy je solą, pieprzem i papryką. Podsmażamy co jakiś czas mieszając. Gdy mięso się usmaży dokładamy ½ opakowania „Włoszczyzna paski” Hortex. Podlewamy 100 ml bulionu. Dusimy do całkowitego odparowania płynu z patelni. Rożki z ciasta czyli nasze marchewki możemy nadziewać farszem na zimno lub na gorąco – jak kto woli. Każdą marchewkę ozdabiamy gałązką koperku. Smacznego !