PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Huevos Rancheros meksykańskie śniadanie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Meksykanie jedzą huevos rancheros na śniadanie lub lunch. Zazwyczaj podawane jest na gorąco, ale można także na zimno.

Huevos Rancheros meksykańskie śniadanie

Składniki:

Huevos Rancheros meksykańskie śniadanie

 

  • 6 placków tortilla
  • 1 słoik sosu meksykańskiego Łowicz
  • 6 jajek
  • ½ główki sałaty lodowej
  • starty żółty ser

Sposób przygotowania:

Huevos Rancheros meksykańskie śniadanie
Placki tortilla zawijamy w folię aluminiową i podgrzewamy w piekarniku. Jajka smażymy na patelni jak sadzone, a sos meksykański podgrzewamy w garnku. Salatę lodową siekamy. Na podgrzaną tortillę kładziemy jajko sadzone i nakładamy wokół sos meksykański, starty żółty ser i sałatę lodową. Jemy na ciepło.