Sposób przygotowania:
Indycza wątróbka w sosie
Z wątróbki wycinam zbędny tłuszcz i żyłki i dzielę na odpowiednie kawałki. Opłukują ją pod bieżącą wodą , przekładam do miski i zalewam mlekiem. Odstawiam , na godzinę, dwie.
Po tym czasie osaczam wątróbkę na durszlaku, i obtaczam każdy kawałek w skrobi kukurydzianej ( można w mące) W szerokim rondlu rozpuszczam smalec i podsmażam po kolei przygotowane kawałki , te obsmażone przekładam na bok rondla i smażę kolejne. Dodaję listki laurowe, pieprz zielony, ziele angielskie, i posypują solą każdą smażoną porcję.
Osobno smażę cebulę, pokrojoną w pół plasterki. Makron gotuję wg wskazań na opakowaniu, odcedzam.
Do ze smażonej wątróbki wlewam gorącą wodę, dodaję smażoną cebulę, doprawiam papryką, pieprzem cayenne , czosnkiem w granulkach, i gotuję wolno jakieś 10 minut. Na koniec doprawiam solą i pieprzem, jeśli jest taka potrzeba.
Podaję z makaronem i korniszonami.
Po tym czasie osaczam wątróbkę na durszlaku, i obtaczam każdy kawałek w skrobi kukurydzianej ( można w mące) W szerokim rondlu rozpuszczam smalec i podsmażam po kolei przygotowane kawałki , te obsmażone przekładam na bok rondla i smażę kolejne. Dodaję listki laurowe, pieprz zielony, ziele angielskie, i posypują solą każdą smażoną porcję.
Osobno smażę cebulę, pokrojoną w pół plasterki. Makron gotuję wg wskazań na opakowaniu, odcedzam.
Do ze smażonej wątróbki wlewam gorącą wodę, dodaję smażoną cebulę, doprawiam papryką, pieprzem cayenne , czosnkiem w granulkach, i gotuję wolno jakieś 10 minut. Na koniec doprawiam solą i pieprzem, jeśli jest taka potrzeba.
Podaję z makaronem i korniszonami.
edytaha
Ewa
zbysiowa
Dziękuję :)
zbysiowa
Koniecznie Edytko :)
reanja
zbysiowa
Reniu, zrób dla siebie :)