Sposób przygotowania:
Indycze pulpeciki koperkowo-cytrynowe
Na półmisek łyżką wykładamy gorący sos koperkowo-cytrynowy wykonany wg mojego przepisu: Przyprawę cytrynową mieszamy z 330 ml śmietany, zagotowujemy, dodajemy sok z 1/2 cytryny, i 1 łyżeczkę przyprawy do dań, oraz łyżkę koperku. Skrobię mieszamy z małą ilością wody, gotujemy aż sos zgęstnieje.Na sosie układamy ciepłe pulpeciki z indyka wykonane wg przepisu: W 1/2 wrzącej wody rozpuszczamy kostkę warzywną, Mięso z indyka, 1 jajko i przyprawę Smak Lata i 1/2 łyżeczki majeranku mieszamy, dodajemy 3 łyżki bułki tartej, jeszcze raz mieszamy, nabieramy łyżką masę i formujemy okrągłe pulpeciki. dodając uformowane pulpeciki do bulionu, gotujemy na małym ogniu 15 minut. Wyciągamy z bulionu, układamy na półmisku, na każdy wylewamy 1 łyżeczkę sosu, ozdabiamy kolorową sałatą. Można podać z ryżem lub makaronem.