Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Indyczka nadziewana orzechami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Indyczkę przygotowaną do pieczenia nadziewamy następującym farszem: wyłuskane

Indyczka nadziewana orzechami

Składniki:

Indyczka nadziewana orzechami

 

 

Sposób przygotowania:

Indyczka nadziewana orzechami
Indyczkę przygotowaną do pieczenia nadziewamy następującym farszem: wyłuskane orzechy ucieramy, dodajemy utartą wątróbkę lekko podsmażoną, wyciśniętą i zmieloną bułkę oraz jajka i masło. Wszystko dokładnie wymieszać i nadziać indyczkę. Gdy indyczka się piecze, przygotowujemy sos: w maśle należy zasmażyć mąkę, rozprowadzić szklanką rosołu, dodać wino, zagotować i wrzucić otartą skórkę z cytryny. Cukier zesmażyć na karmel i zabarwić sos - do smaku i koloru. Gotową indyczkę podzielić i podawać polana sosem

Tagi:

jajko sosy jajka