Sposób przygotowania:
Indyk w egzotycznej odsłonie.
Ryz gotujemy na sypko. Mandarynki obieramy i dzielimy na cząstki i wtedy je na polówki, lub kroimy na kawałki jesli mamy z puszki.
Ananasa odsączamy
i kroimy na kawałki.
Mięso myjemy , osuszamy kroimy w kostke i smażymy na masełku. Dodajemy curry, owoce i zalewe ananasową dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok 10 - 15 minut
Na samym końcu duszenia dodajemy ryż, mieszamy i zagotowujemy delikatnie. przyprawiamy sola i pieprzem do smaku ... Gotowe
Ananasa odsączamy
i kroimy na kawałki.
Mięso myjemy , osuszamy kroimy w kostke i smażymy na masełku. Dodajemy curry, owoce i zalewe ananasową dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok 10 - 15 minut
Na samym końcu duszenia dodajemy ryż, mieszamy i zagotowujemy delikatnie. przyprawiamy sola i pieprzem do smaku ... Gotowe