Sposób przygotowania:
Indyk w pikantnym sosie pomidorowym
Cebule obrać, umyć, pokroić w krążki. Czosnek obrać, opłukać i drobno posiekać. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić na większą kostkę. Indyka umyć, podzielić na równe średnie kawałki. Mięso przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące. W naczyniu żaroodpornym roztopić masło i olej, włożyć indyka, smażyć 5minut często mieszając. Indyka przełożyć na talerz. Do naczynia wrzucić cebulę, czosnek i paprykę, smażyć 5minut, od czasu do czasu mieszać. Wsypać pozostałą mąkę, zasmażyć. Włożyć indyka, pomidory z sokiem, rozmaryn i bulion. Zagotować mieszając. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 1godzinę i 25minut. Danie podać w naczyniu żaroodpornym lub przełożyć na półmisek.