Indyk w sosie korma (Indie)

  • 2
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryż ugotować w posolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego, goździka i ziela

Indyk w sosie korma (Indie)

Składniki:

Indyk w sosie korma (Indie)

 

  • INDYK W SOSIE KORMA

 

  • 25 dag mięsa z indyka

 

  • puszka sosu korma (Curry Sauce Patak’s)

 

  • cebula (10 dag)

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Indyk w sosie korma (Indie)
Ryż ugotować w posolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego, goździka i ziela angielskiego, odcedzić i trzymać w cieple. W woku wymieszać sos korma ze szklanką wody mineralnej niegazowanej i zagotować. Mięso pokroić w kostkę. Cebulę obrać, grubo posiekać, razem z mięsem włożyć do woka i udusić. Podawać na ryżu, polane sosem, ze smażonymi warzywami.