cisowianka20

cisowianka20

Starszy Kucharz
[Przepisów: 33]

Indyk z owocami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pierś z indyka - moja babcia robi to mięso na święta, na swoje urodziny. Nasi goście są zawsze zachwyceni smakiem mięsa.

Indyk z owocami

Składniki:

Indyk z owocami

 

Sposób przygotowania:

Indyk z owocami
Pierś z indyka natrzeć solą, pieprzem, ziołami. Głęboką formę do pieczenia wysmarować masłem, włożyć mięso i piec 30 minut.     w piekarniku nagrzanym do 200st. C, polewając obficie na zmianę bulionem,sokiem z brzoskwiniowym i sokiem ananasowym. Upieczone mięso ostudzić. Do gorącego sosu dodać żelatynę namoczoną w 2 łyżkach zimnej przegotowanej wody. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia i oziębienia.                           Zimne mięso pokroić, ułożyć na półmisku, udekorować owocami. Zalać gęstniejącą galaretą i odstawić w chłodne miejsce. Udekorować winogronami, mandarynkami i kiwi.

Tagi:

indyk