kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Indyk z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczny obiadek z indykiem w roli głównej

Indyk z warzywami

Składniki:

Indyk z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Indyk z warzywami
Kroimy sobie mięso na cienkie plasterki,przyprawiamy je sola i pieprzem a następnie podsmażamy delikatnie na oleju.Trzemy ziemniaki, trzemy ser żółty.Mieszamy ziemniaki ze serem.Tą masę układamy na mięsie i zapiekamy je razem 15 minut w temperaturze 180*C.Kapustę siekamy,obsmażamy na 2-3 łyżkach masła.Wlewamy do kapusty wywar warzywny i dusimy10 minut z dodatkiem 2 szczypt soli i pieprzu.Siekamy cebulki drobniutko,rumienimy je na maśle,wlewamy rosół.Dodajemy do tego majeranek.Gotujemy 3 minuty.Podajemy mięso z kapustą i polane sosem majerankowym.Smacznego!