Aga24

Aga24

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Indyk z wiosennymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Groszek koniecznie świeży nie z puszki bo sie zrobi papka

Indyk z wiosennymi warzywami

Składniki:

Indyk z wiosennymi warzywami

 

  • 300 g ryzu
  • 600 g filetu z indyka
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz
  • curry
  • szczypiorek
  • 120 g strąków groszku
  • 12 szparagów
  • 120g mlodego groszku
  • 200 ml bulionu z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Indyk z wiosennymi warzywami
Ugotuj ryz. Filety pokrój w kawałeczki i podsmaż na gorącym oleju. Dopraw solą pieprzem i curry. Dolej bulion i gotuj kolejne pare minut. Dodaj ugotowane warzywa. Duś wszystko razem kilka minut