iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Indyk z ziemniakami z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybkie danie jednogarnkowe. Na drugi dzień podgrzewane smakuje jeszcze lepiej . Na koniec można dodać świeżą kolendrę .

Indyk z ziemniakami z patelni

Składniki:

Indyk z ziemniakami z patelni

 

  • 30 dag piersi z indyka

 

 

 

  • 1 cebula

 

 

  • sos chilli słodki

 

  • 1 łyżka masła klarowanego

 

 

  • przecier pomidorowy 1 łyżka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Indyk z ziemniakami z patelni
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy . Pomidory kroimy w kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka , czosnek siekamy . Pierś z indyka kroimy w kostkę dodajemy sos chilli słodki i mieszamy odstawiamy na ok 10 min.Na patelni podgrzewamy masło , dodajemy czosnek i cebulę , mieszamy i dodajemy kawałki indyka. Smażymy. Następnie dodajemy przecier pomidorowy. Mieszamy po chwili dodajemy kawałki pomidora i ziemniaki. Lekko mieszamy . Doprawiamy solą , pieprzem do smaku . Chwilę wszystko razem podsmażamy podajemy na ciepło.