Sposób przygotowania:
indyk z grzbami leśnymi
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do mleka.Mięso naciąć wzdłuż na 3 paski. Zapleść warkocz. Końce spiąć wykałaczką . Mięso włożyć do mieszanki mleczno-czosnkowej.-odstawić do lodówki na 40 minut.. Grzyby oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebulę, a gdy się zeszkli dodać pokrojone grzyby, chwilę obsmażyć, oprószyć połową tymianku, przykryć i dusić ok.10 min.. Mięso wyjąć z mleka, osuszyć. Mąkę wymieszać z solą, papryką i resztą tymianku, w utworzonej mieszcance obtoczyć mięso i smażyć na oleju, na złoty kolor z obu stron. Mleko, pozostało z moczenia wlać do grzybów, doprawić solą i pieprzem. Gdy mięso będzie obsmażone przełożyć na grzyby, dusić jeszcze 10 min. Podawać z ziemniakami i wazrywami z wody.
agabi22
szalonamonia