Sposób przygotowania:
Indyk ze słoniną serem i pieczarkami
Najpierw kroję na plasterki umyte pieczarki. Na patelni rozgrzewam olej i duszę pieczarki około 30 minut, po czym przyprawiam lekko solą i pieprzem. Odstawiam do wystygnięcia. Sloninę kroję na plasterki. Ser żółty miałam w plastrach. Filet z indyka lekkko rozklepuję. Oprószam lekko pieprzem. Masło kroję na wiórki na całym płacie fileta. Przykrywam serem żółtym. Dodaję ochłodzone pieczarki i pokrojoną w plastry słoninę. Całość zawijam i wkładam do rękawa do pieczenia. Wierzch smaruję majonezem po całej długości i zamykam folię klipsem. Piekę przez 80 minut w temp 175 stopni. Masło i slonina sprawiają, że mięso jest bardziej soczyste, a majonez nadaje dodatkowy smak i jest jakby barierą dzieki której mięso z wierzchu nie będzie wysuszone.