Sposób przygotowania:
Isaura z czereśniami
Ze składników na ciasto: cukier, kakao, cukier wanilinowy, margaryne oraz wodę zagotowujemy i odstawiamy do wystudzenia. Kiedy rozpuszczone składniki są zimna dodajemy mąkę, jajka oraz proszek - wszystko miksujemy.
Twaróg można zmielić, ale ja rozdrabniam rękę, dodaje do niego cukier, margarynę oraz żółtka i miksuje. Białka ubijam na sztywną pianę i dodaje do wyrobionego sera - delikatnie mieszam.
Blaszke wykladamy papierem i wylewamy ciasto, następnie wylewamy masę serową i całość delikatnie mieszając łyżką robimy mozaike. Robimy kilka ruchów, by nie zmieszać wszystkiego w jedną całość. Na sam koniec układamy czereśnie, lekko dociskając. Pieczemy całość 45-50 minut.
Twaróg można zmielić, ale ja rozdrabniam rękę, dodaje do niego cukier, margarynę oraz żółtka i miksuje. Białka ubijam na sztywną pianę i dodaje do wyrobionego sera - delikatnie mieszam.
Blaszke wykladamy papierem i wylewamy ciasto, następnie wylewamy masę serową i całość delikatnie mieszając łyżką robimy mozaike. Robimy kilka ruchów, by nie zmieszać wszystkiego w jedną całość. Na sam koniec układamy czereśnie, lekko dociskając. Pieczemy całość 45-50 minut.